Voedingsmiddelen om te eten om de slaap te verbeteren


Voedingsmiddelen om te eten om de slaap te verbeteren

Slaap is een essentiële stap in de dagelijkse cyclus van ons lichaam. Het stelt ons in staat om in goede gezondheid te blijven en onze dagelijkse activiteiten te kunnen uitvoeren. Het is een voorrecht om ‘s avonds van een goed ontspanningsmoment te kunnen genieten. Sommige mensen ondervinden echter problemen met de kwaliteit van de slaap. Er zijn vele redenen voor dit ongemak. Dit kunnen bijvoorbeeld verteringsproblemen zijn die worden veroorzaakt door een gebrek aan bepaalde voedselinname. Het menselijk lichaam heeft een goede dieethygiëne nodig, evenals voedingsmiddelen die aminozuren zoals tryptofaan bevatten op een regelmatig niveau om goed te kunnen functioneren. Inderdaad, dit wordt gedaan door middel van een goed gereguleerd dieet. Dus, hoe kunnen we slapeloosheid voorkomen door middel van voedsel?

Wat wordt bedoeld met slaapstoornissen?

Slapeloosheid is de meest voorkomende slaapstoornis. Als slachtoffer hiervan wordt de persoon in kwestie vaak gestoord tijdens zijn of haar rustmoment. Helaas kunnen sommige mensen een hele nacht niet slapen, waardoor er overdag een groot gebrek aan energie is. Dit heeft echter zeker een impact op de productie gedurende de dag. We kunnen dan verschillende problemen in het dagelijks leven waarnemen, zoals vermoeidheid, gebrek aan concentratie, prikkelbaarheid, geheugenverlies, enz. Iemand kan één of twee keer per week slapeloosheid hebben, maar dit is ongevaarlijk. De aandoeningen kunnen recurrent zijn, wanneer ze meer dan drie keer per week voorkomen en tot drie maanden duren. In deze gevallen kunnen de eetproblemen die de slaapstoornis veroorzaken leiden tot stress, angst, depressie of ziekte.

De belangrijkste oorzaken van slapeloosheid

Meestal is stress de belangrijkste oorzaak van slapeloosheid. Soms kan dit worden veroorzaakt door positieve of negatieve gebeurtenissen. Op dit moment kan het tijdelijk of geaccentueerd zijn. Sommige ziekten kunnen een gebrek aan rust veroorzaken en slaap verhinderen. Voorbeelden hiervan zijn hyperthyreoïdie, oesofageale maagreflux, nachtelijke astma, rusteloos beensyndroom of obstructief slaapapneu-syndroom. Sommige van deze aandoeningen omvatten ernstige aandoeningen zoals kanker of reuma. Slechte leefgewoonten kunnen ook de kwaliteit van de slaap beïnvloeden: het consumeren van spannende producten of alcohol, het eten van te veel maaltijden of het slapen in een lawaaierige omgeving. En het uitvoeren van stimulerende activiteiten in de avond, zoals het spelen van videospelletjes, het spelen van te veel sporten, en nog veel meer. Toch is slechte voeding een onbetwistbare reden voor slapeloosheid. Te zware maaltijden, vooral ‘s avonds, of eten in het verkeerde tempo kan de slaap beïnvloeden. In feite moet de inname van voedsel met energetische eigenschappen worden vermeden om goed te kunnen gaan slapen.

Slaap en dieet

Er is een gezegde: “Hij die slaapt, dineert.” Dit betekent dat als men slaapt, men de honger vergeet. Aan de andere kant is het niet goed om naar bed te gaan zonder iets door te slikken. Goed eten zal je helpen om in slaap te vallen. Ja, de kwaliteit van de slaap hangt af van wat je eet voordat je begint. Fruit dat rijk is aan magnesium, groenten, noten en honing wordt aanbevolen. Het volgen van een gezond dieet, vooral ‘s avonds, helpt u om in slaap te vallen en stimuleert uw energie voor zowel baby als volwassene. Wat moet je dan doen?

Voedingsmiddelen die de slaap bevorderen

Goed eten, vooral tijdens het eten, kan dus een aanzienlijke troef zijn om u beter te laten inslapen. Dus welke voedingsmiddelen moeten worden ingenomen om dit te bereiken? Het begunstigen van voedsel dat koolhydraten bevat en weinig eiwitten, genereert een hoge concentratie tryptofaan in het lichaam. Door de bloed-hersenbarrière te passeren, wordt tryptofaan daar gemodificeerd in serotonine en vervolgens in het hormoon melatonine. Deze twee hormonen dragen bij aan de kwaliteit van de slaap. Het eten van een gerecht dat een aanzienlijke stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Dit wordt alleen aanbevolen voor het avondeten van mensen met slapeloosheid. Hier zijn de voedingsmiddelen met een hoge glycemische index die ‘s nachts met mate worden gegeten: stokbrood, boterhammen, beschuit, goed gekookte pasta, groenten zoals aardappelen, witte rijst, honing, mueslirepen, enz. Het eten van fruit is een uitstekende manier om het diner af te sluiten voor een goede spijsvertering en zonder dat het te overvloedig is: gedroogd fruit, dadels, fruitcompote, meloen, banaan, enz. moeten worden geadopteerd voor een goede voeding. Denk ook aan de verschillende vitamine-, magnesium- en koolhydraatinnames die, mits goed uitgebalanceerd, garant staan voor een goede nachtrust. Omega 3 kan de slaap van zowel kinderen als baby’s verbeteren. Ze verminderen echter de bescherming van de prostaglandinen E2. Ze dragen bij aan de veroudering van de neuronen en dit belemmert de overdracht van chemische boodschappers vanuit de hersenen: vette vis (zalm, forel, makreel, sardines) maïsolie, koolzaadolie, zonnebloemolie, vet vleeswaren, kaas, gevogelte, enz. Om de werking van omega 3 te maximaliseren, moeten overtollige omega 6 en verzadigde vetzuren worden vermeden. Deze reflex maakt het mogelijk de werking van omega 3 op de gezondheid te optimaliseren. Vlees en voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen en eiwitten moeten ook worden gegeten, omdat ze zorgen voor de productie en synthese van dopamine: voorbeelden hiervan zijn kip, gevogelte, spek, vlees, eieren, melk, enz. De voorkeur gaat uit naar zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals pasta, rijst en granen, omdat deze veel vezels bevatten. Noten, peulvruchten, aardappelen, magnesiumrijke salade brengen het zenuwstelsel in balans en hebben een goede invloed op de slaap. Warme melk en honing zorgen ervoor dat de hersenen tryptofaan en calcium kunnen omzetten in serotonine. Het eten van ten minste 2 vismaaltijden per week helpt slapeloosheid te voorkomen Het beperken van de consumptie van thee en koffie die een opwindend effect hebben, kan helpen om de slaap te verbeteren en de staat van de slaapstoornissen te verminderen.

Kies voor mager vlees in plaats van laag verzadigde vetten.

Kiwi’s helpen je in slaap te vallen en een goede nachtrust te krijgen dankzij het gehalte aan serotonine, een stof in de hersenen die de slaapcycli regelt. Eet regelmatig kersen die rijk zijn aan melatonine om u te helpen beter te slapen. Een gezond dieet voor het slapen gaan helpt het lichaam om goed te functioneren en tegelijkertijd de gezondheid van het ijzer te waarborgen. Het geeft ons lichaam het vermogen om beter te slapen en neemt afscheid van vermoeidheid, slechte stemmingen en gebrek aan concentratie gedurende de dag. Slapeloosheid heeft verschillende factoren. Wie het wil bestrijden moet voorzichtig zijn met voedsel en de gevolgen daarvan voor de slaap. Inderdaad, sommige van onze eetgewoonten vertragen de slaap en beïnvloeden de kwaliteit van de nachtrust en liggen aan de basis van deze overmatige vermoeidheid van het lichaam.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *