Tips om uw gerechten beter te presenteren


Tips om uw gerechten beter te presenteren

In de catering, zoals in de grote sterrenrestaurants, is de presentatie van de gerechten op het bord erg belangrijk. En ja, dat zijn ze ook, om bij te dragen aan de visuele voldoening van de gasten en om hen aan te moedigen het recept te proeven. Kerstmis komt eraan, dus hier zijn wat tips van chef-koks om indruk te maken op de gasten aan tafel.

Eenvoudig maar effectief in de presentatie van een gerecht

Laten we beginnen met de eenvoudigste manier: combineer eenvoud en efficiëntie. Het meest succesvolle servies is het servies dat niet overbelast is, maar dat een duidelijke klasse uitstraalt. Waarom niet kiezen voor een tweekleurige decoratie, zoals zwart-wit of rood-wit. Opgemerkt moet worden dat de eerste dingen die men onder de knie moet krijgen de kleuren zijn (tafelkleed, kamerdecoratie, borden, groenten, vlees). Er is geen behoefte aan chique gerechten, het gaat erom dat de gasten een aangenaam effect hebben.

Het kleurenspel, zowel voor het menu als voor de tafel

Een van de eerste dingen die indruk zal maken op de gasten is de combinatie van kleuren in de hele kamer. Zowel in de borden als in de thema’s van de kamerdecoratie. Het gebruik van kleurrijke ingrediënten en heldere tinten is dus aan te raden voor een betere presentatie van uw gerechten. Wat betreft de voedselpresentatie op het bord, met twee kleuren, zult u de smaak van de gasten veroveren, en met drie tonen zult u worden gefeliciteerd door de chef-kok. Maar om te voorkomen dat de kleurschakeringen te omslachtig zijn, moet u zich beperken tot maximaal drie kleuren. “Minder is meer”, zoals het gezegde luidt In de keuken is het net zo belangrijk om te weten hoe je borden kunt matchen met recepten als om de dosering van de ingrediënten onder de knie te krijgen. Om duidelijker te zijn, serveer je de witte pasta met broccoli (groen), tomaten en mortadella (rood) en op een wit bord. En dat zal meteen het verschil maken. Omdat het visuele een integraal onderdeel is van het proeven van de gerechten

Consistentie tussen gerechten en recept

De kunst van het koken is niet alleen het maken van een recept werk, de opstelling van voedsel op een fijn gekozen bord, met een persoonlijk tintje om het geheel te versieren, heeft noodzakelijkerwijs een effect op het gerecht zelf. Ook thuis zou het interessant zijn om oosterse gerechten te serveren in een zeer moderne lijn van bijvoorbeeld Marokkaans serviesgoed. Dit helpt je enorm om je onder te dompelen in de culinaire reis en het recept beter te waarderen

De kunst van de dressuur kan worden geïmproviseerd!

Waarom de moeite nemen om de methoden die door professionals worden gebruikt om de gerechten te versieren of de tafel te presenteren naar de letter na te bootsen. Om jezelf te laten opvallen, benut je je talenten door je eigen stijl te implementeren. Het is natuurlijk niet nodig om alle regels van de kunst te verbuigen, het gaat erom de identiteit en de originaliteit van het gerecht naar boven te halen. Gebruik alle materiële middelen (tafel, lege ruimte, vork, schalen, ingrediënten, saus…) om nieuwe decoratie- en dressingstrucs te creëren

Het belang van dessert presentatie

Fruitcoulis of vla, in een restaurant of thuis op uw balkon, na een goede maaltijd, voeg visuals toe aan de smaak van uw fruit of andere desserts. Trakteer uzelf op het plezier en de luxe om hun smaken te vertienvoudigen met een originele borddecoratie. Lepels saus geven een mooie presentatie (vorm en kleur) Voor de mignardises (chocoladetaarten, appeltaarten, taarten met rood fruit…) gebruikt u in plaats daarvan de bijpassende bakjes. Wees niet gierig met ideeën bij de bereiding van desserts, gebruik een grote verscheidenheid aan ingrediënten: ijs, chocolade, maar ook fruit in al zijn rijkdom aan kleur en vorm, zoals aardbeien, appels, enz..

Andere parameters om onder de knie te krijgen

Er zijn nog veel factoren die uw recept kunnen verbeteren, maar het belangrijkste is om te streven naar gast- of klanttevredenheid. Ze zijn op zoek naar esthetiek in een gerecht en in uw restaurant als geheel: passen de kleuren goed bij elkaar? Zijn de schalen en de tafel niet te leeg of te vol? Zijn de groenten en het vlees goed gesneden? Het succes van de smaken is niet te overtreffen, maar hoewel de smaak aanwezig is, draagt de vorm en de schikking van het voedsel op het bord sterk bij aan de tevredenheid van de consument Voeg uw persoonlijke toets toe aan uw menu en hoe u het bereidt, maar aarzel niet om gebruik te maken van het advies van professionals in een receptenboek of een demonstratievideo. Op deze manier, op weg naar het ontdekken van uw talenten als culinaire decorateur, zult u de smaakpapillen van degenen die uw gerechten proeven, maar ook hun ogen verheffen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *