Hartige gebakjes, echte lekkernijen.


Hartige gebakjes, echte lekkernijen.

Gebak is een van de meest gewaardeerde specialiteiten in de kookkunst. Taarten, bitterkoekjes, brioches of éclairs; zoveel lekkernijen dat het moeilijk te weerstaan is. Hun heerlijke aroma, aantrekkelijke vulling en explosieve zoetheid in de mond temmen en boeien jong en oud. Deze zoete geneugten hebben velen geïnspireerd om de klassiekers opnieuw te bekijken en hartige versies te creëren die even goed zijn als ze mooi zijn.

Als voorgerecht, voor een hapje of een dessert

In hun begindagen waren de hartige gebakjes verlegen en onherkenbaar. Maar sinds de verschillende tv-shows en de stortvloed van communicatie op het internet fenomeen hen in de voorhoede van de scène heeft geplaatst, zijn ze de iconische gerechten van onze aangename momenten geworden. Ze zijn ook een duidelijk succes, vooral omdat er een oneindige mogelijkheid is om de basisrecepten af te zwakken We kenden eerst hartige taarten, die origineel waren bij picknicks, maar die nu onttroond worden door de veelheid aan geïnspireerde en sappige recepten, zoals hartige taarten of petits fours van alle soorten. Inventieve en scherpzinnige chef-koks hebben de truc gevonden om de terughoudendheid te overwinnen van reeds verzadigde consumenten om zich aan het eind van een maaltijd te laten verwennen met gebak. Ze dienen nu als voorgerecht onder het mom van wasabi éclairs, millefeuilles met foie gras of geitenkaastaartjes. Als aperitief, maar ook tijdens de hapjes, gaat de onvermijdelijke quiche lorraine verder. Onlangs nog met hartige taarten met zeevruchten, kaas of kruiden. De zoute taart metamorfoseert en verandert van kleur en smaak naar gelang de inspiratie en komt soms in de vorm van een groene taart met pesto, bonen en parmezaan Kortom, er is bijna geen bijzondere barrière voor de mogelijkheid dat klassiek gebak afneemt. En dit tot grote vreugde van de banketbakkers, maar ook tot vreugde van zowel jonge als oude fijnproevers.

Hartige gebakjes voor uw gezondheid

Suiker, vet en zetmeelrijk: een mooie mix om sensationele fijnproeversgebakjes te brouwen. Maar niet noodzakelijkerwijs aangepast aan ieders voedingsbehoeften. Vooral degenen die op hun figuur letten, of degenen die gedwongen worden om bepaalde stoffen te vermijden, zoals diabetici die verboden suiker hebben. Het is mogelijk om meel te vervangen door maniokzetmeel of glutenvrij zetmeel. Naast de zoete smaak van deze bereidingen is het ook mogelijk om een grote verscheidenheid aan ingrediënten zoals groenten te combineren met elk soort vlees of andere soorten voedsel. Rauw of gekookt, maar allemaal met nutritionele voordelen die ons lichaam ten goede komen Zowel professionals als eenvoudige banketbakkers hebben het concept van de herziening van de basis van de banketbakkerij overgenomen. De hartige versies worden steeds gevarieerder naarmate onze vrienden, die fan zijn van de deegroller, voortdurend experimenteren met nieuwe recepten om ons te verrassen en te verrukken

Enkele ideeën voor hartige recepten

Het maakt niet uit wat de reden is voor het creëren van deze zoute lekkernijen. Of het nu voor experimenten is, of uit een gekke wens om de routine van traditionele bereidingen te doorbreken. Of om de rest van de pot ricotta niet in de koelkast te gooien, is elk excuus goed om je creatieve ziel de vrije loop te laten om de hartige gebakjesrecepten te maken die tot je spreken

Provençaalse bladerdeeg petits fours: Perfect voor een aperitief!

De ingrediënten om te bereiden

  • Een bladerdeeg
  • 8 cherrytomaten
  • 1 middelgrote courgette
  • 2càs van biker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 takje rozemarijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper

De voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Snijd de tomaten doormidden en maak dunne plakjes met de courgette
  • Rol het bladerdeeg uit, prik het met een vork en smeer het in met de honing en de mosterd die vooraf in een kom zijn gemengd.
  • Snijd het deeg in kleine vierkantjes.
  • Schik ze op een met bakpapier bekleed bakpapier.
  • Schik de courgettes en tomaten er naar wens op.
  • Breng op smaak met zout en peper en bestrijk het geheel met een druppeltje olijfolie
  • Rozemarijn voordat je hem 10 minuten in de oven zet
  • Om lauw geserveerd te worden.

De madeleines met chorizo: voor een ongewoon tussendoortje!

Voor dit recept moet je wel

  • 110 g meel
  • 3 eieren
  • 1/2 chorizo
  • 1/2 zakje gist
  • Zout en peper
  • 80 g gezouten boter
  • 40 g kaas

Hier is de voorbereiding

  • De oven voorverwarmen tot 210°
  • Detail de chorizo
  • Smelt de boter en laat hem afkoelen
  • Meng het bakpoeder met de bloem in een kom
  • Voeg de eieren en peper toe aan het mengsel en bewerk het deeg tot een gladde massa
  • Voeg dan alle andere ingrediënten toe
  • Doe het mengsel in vormen en zet ze 12 min. in de oven.

De non, het zwarte woud en de vla moeten zich gewoon gedragen, de cavalerie van het hartige gebak staat niet stil om ons te verrassen en onze ogen en smaakpapillen te verheffen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *